Hyppää sisältöön
Uutiset
Vuoden LiiKe -palkinto muusikko Kalle Havumäelle
27.4.2023
Uutisarkisto
Näytä lisää...

Vuoden LiiKe -palkinto muusikko Kalle Havumäelle

LiiKe palkitsee vuosittain henkilön tai yhteisön hyvästä työstä liikunnan ja kehityksen saralla. Ensimmäinen palkinto jaettiin jo vuonna 2003. Vuonna 2022 (vuoden 2021 toiminnoista) palkittiin Rive Kanerva ja Huuhkajat.

Vuoden 2022 palkinnon saa muusikko ja hyväntekijä Kalle Havumäki. Vuosina 2021–23 Kalle Havumäki eli MC Koo on ollut mahtavasti esillä LiiKen tukijana ja tansanialaisen liikunnan ja musiikin kannattajana unohtamatta SalamaRockia ja Tansanian Mtwarassa sijaitsevan Finnclubin eli Live, Learn, Support -keskuksen tukea. Kehitysvammainen rap-artisti MC Koo on huikea esimerkki sitkeästä työstä maailmanlaajuisen tasa-arvon, musiikillisen vaikuttamisen ja oman menestyksen eteen, unohtamatta omia juuriaan.

Kalle Havumäki eli Rap-artisti MC Koo on vieraillut Tansaniassa kahdesti, vuonna 2014 hän oli Radio Valon edustajana yhdessä Pertti Kurikan Nimipäivien basisti Sami Hellen, Kovasikajuttu -elokuvan ohjaaja J-P Passin, Lyhty -toimintakeskuksen Petri Helanderin sekä LiiKen edustajien Tomi Lounion ja Ilona Ahtin kanssa tutustumassa paikallisradion vammaisille suunnattuihin ohjelmiin sekä vammaisten toimintaan yleensä Tansanian Mtwarassa, sekä luomalla esimerkillään avoimuutta eri vammaisuuksien käsittelemisiin Tansaniassa. Vierailun pohjalta kirjoitettiin lukuisia artikkeleita ja mm. Sami ja Kalle nähtiin Ykkösen aamu TV:ssä.

Vuonna 2018 Kalle osallistui perheensä kanssa Serengetin safarille ja vietti paljon aikaa paikallisten muusikoiden kanssa Sansibarin saarella imien itseensä lisää trooppisia rytmejä. Niitä hän käyttää edelleen musiikissaan yhdessä säveltäjä Lossi T:n kanssa. Lisää tästä tässä artikkelissa.

Korona siirsi Kallen 30-vuotisjuhlia Tavastialla vuodella eteenpäin, mutta syksyllä 2021 vietettiin huikeita juhlia musiikillisen kattauksen kera. Salamarock -konsertin tuotolla Kalle halusi tukea kehitysvammaistenkin liikunta- ja koulutuskäyttöön kunnostettavaa Live, Learn Support (LLS) -keskusta Tansanian Mtwarassa. Keskus on LiiKen ja paikallisjärjestö Sports Development Aidin käytössä ja saanee koulutuskeskuksen statuksen vuonna 2023, rahankeräys keskuksen ja sen kahvilan tueksi jatkuu yhä.

LiiKe ja sen yhteisöt onnittelevat Kallea Vuoden LiiKe -palkinnosta ja toivottavat hänet tervetulleeksi Kalle’s Cafe -kahvilan avajaisiin LLS -keskukseen eli entiseen Finnclubiin lähitulevaisuudessa.

Vuoden LiiKe -palkintodiplomi sekä tansanialaisen taiteilijan tekemä maalaus annettiin Kallelle torstaina 27.4. klo 12.30 suorassa Radiolähetyksessä KiviMediassa. LiiKen puolesta palkinnon luovutti toiminnanjohtaja Ari Koivu.

Kalle Havumäki ja Ari Koivu ennen palkinnon julkaisua

Kalle Havumäki ja Vuoden Liike -palkinto seuranaan LiiKen Ari Koivu (oik.)

Kalle Havumäki Sansibarilla 2018 (kuva: Marjukka Havumäki)