Hyppää sisältöön
Uutiset
Finnclub Mtwarassa heräämässä eloon!
23.3.2021
Uutisarkisto
Näytä lisää...
Sports Development Aid:n työntekijät ovat valmiina

LiiKe ja Sports Development Aid tukevat yhdessä tansanialaisia kehitysvammaisia ja koulupudokkaita nuoria – kunnostetaan heille liikunta- ja koulutuskeskus Mtwaraan!

Etelä-Tansania on useille suomalaisille tuttu Mtwarassa ja Lindissä sijainneiden kehitysyhteistyöprojektien tiimoilta. Projekteissa on opetettu mm. metsänhoitoa, teiden parannusta ja liikuntaa sekä terveyskasvatusta. Moni lienee asunut myös Mtwaran Finncompoundilla ja heittänyt tikkaa tai pelannut lentopalloa Finnclubilla. Compound ja Club ovat nykyisin on vain varjoja entisestään. Eikä asiat paljon paremmin mene paikallisilla nuorilla, etenkään vammaisilla.

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe yhteistyössä Sports Development Aid -järjestön kanssa haluaa auttaa paikallisia nuoria ja erityisesti myös kehitysvammaisia nuoria! Kunnostamalla Finnclubin ja nimeämällä sen esimerkiksi Mtwara Sports and Education Centreksi, teemme mahdottoman mahdolliseksi. Paikalliset kehitysvammaiset nuoret pääsevät koulutukseen ja saavat tulevaisuudessa töitä. Ensimmäiset koulutuetut työllistyvät tietysti Finnclubille. Tämä hyödyttää koko yhteiskuntaa ja luo kauaskantoisia vaikutuksia tasa-arvoon, ihmisoikeuksiin sekä työllistymiseen.

LiiKe kerää varoja keskuksen remontoimiseksi ja muuttamiseksi liikunta- ja ammattikurssikeskukseksi. Tavoitteenamme on kerätä 84 000 euroa remonttiin ja löytää riittävä määrä yksityisiä ja yrityksiä vuosi- tai kuukausilahjoittajia, jotta keskuksessa voidaan vuosittain tarjota mm. puutarhanhoito- ja ravintolatyöntekijäkursseja paikallisille kehitysvammaisille nuorille sekä ATK-, liikunta-. terveyskasvatus-, sekä kielikursseja kaikille niistä kiinnostuneille.

Erityisesti vammaisten asema Tansaniassa on erittäin hankala. Koulutus alakoulun jälkeen on lähes mahdotonta, vammaisuus koetaan perheelle taakkana ja apua ei ole mistään saatavilla. Finnclubin muuttaminen Mtwara Sports and Education Centreksi on askel parempaan. Koulutusta ja liikuntaa – mikä voisi olla parempaa?

Yli 5,5 miljoonalla Tansanialaisella on elämää haittaava vamma, kehitysvammaiset kuuluvat tähän kasvavaan ryhmään. Heillä ei juuri ole mahdollisuutta ammatilliseen koulutukseen peruskoulun jälkeen, jonka takia työllistyminen on lähes mahdotonta ja he elättävät itsensä kerjäämällä ja oman perheen pienellä tuella. Haluamme tehdä muutoksen tähän. Haluamme, että kehitysvammaisilla on mahdollisuus kouluttautua, työskennellä, asua tuetusti ja saada palkka tehdystä työstä.

 

Katso, miten sinä voit auttaa tässä hankkeessa! www.liike.fi/matwaara

Näitä oppilaita varten tätä teemme

 

Remonttia piisaa, todellakin