Hyppää sisältöön
Uutiset
Vuoden LiiKe 2023 -palkinto myönnettiin Aija Saarelle
9.5.2024
Uutisarkisto
Näytä lisää...

Vuoden LiiKe -palkinto myönnettiin Tampereen Varalassa 8.5.2024 LiiKen järjestämässä “Liikunta, Luonto & Hyvinvointi: kestävän kehityksen yhdistävät voimat” -verkostotapahtumassa.

Vuoden 2023 LiiKe -palkinnon saajasta ei ollut mitään epäselvyyttä. Aija Saari on Oulun yliopiston palkkalistoilla oleva kehitysyhteistyöaktivisti ja Afrikan kävijä. Hänen verkostonsa ulottuvat Ruandasta Namibiaan ja Tansaniasta Ugandaan.

Olen otettu, tämä todella lämmittää mieltä. Erityisen hienoa on ollut tehdä opettajien täydennyskoulutusta Tansaniassa. LiiKen tekemisellä on merkitystä. Koulussa pysyminen voi muuttaa lapsen koko tulevaisuuden!”, totesi Aija Saari Varalassa Pyhäjärven rannalla auringon paisteessa, jossa Saari palkittiin.

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe palkitsi Aija Saaren seuraavin perustein:

  1. Hän on toiminut vuonna 2010 LiiKen vapaaehtoisena työntekijänä Tansaniassa ja osoittanut siitä lähtien vahvaa sitoutumista kehitysyhteistyöhön perustamalla mm. perhekodin Ugandan Jinjassa.
  2. Oulun yliopistossa työskennellessään Aija sekä hänen edustamansa yhteisö on kutsunut LiiKen mukaan mm. toteuttamaan ScalED – Scalable Education Solutions for Global Markets -ohjelmaa, jonka puitteissa LiiKe on tuottanut mm. terveyskasvatuksen swahilinkielisiä materiaaleja Tansaniaan.
  3. Aija on yhdistänyt Oulun ja Itä-Suomen yliopistojen liikunnan opetuksen henkilökuntaa vahvalla tavalla Global Innovation Network for Teaching and Learning (GINTL) -hankkeessa, ja vienyt heidät kouluttamaan ja tutustumaan LiiKen projekteihin Tansaniaan. Samalla Aija on luonut kasvavia liikunnan opetuksen verkostoja ja vahvistanut LiiKen osaamista liikunnallisessa kehitysyhteistyössä. Tästä tuloksena mm. kahdeksan suomalaisen liikunnan opettajan matka Tansanian Mtwaraan ja Dar es Salaamin yliopistolle syksyllä 2023.

Aija Saari toimii esikuvana monelle opiskelijalle, opettajalle sekä kehitysyhteistyöaktiiville. LiiKe palkitsee Aijan suurella ilolla ja kunnialla Vuoden LiiKe -palkinnolla. Kiitos yhteistyöstä ja jatkukoon se vielä pitkään!