Hyppää sisältöön
Uutiset
Somen ja kierrätyksen avulla kestävän kehityksen huipulle
15.7.2021
Uutisarkisto
Näytä lisää...

SuomiAreenan keskustelu katsottavissa kokonaisuudessaan täältä.

 

Jalkapallo tukee kestävää kehitystä – vai tukeeko?

Sitä pohtivat yhdessä MTV:n toimittajan Janne Hopsun kanssa presidentti Tarja Halonen, Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson, Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva, LiiKen puheenjohtaja Ville Kaunisto sekä LiiKen toiminnanjohtaja Ari Koivu.

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKen organisoima keskustelu käytiin SuomiAreena -tapahtumassa Allas Sea Poolilla torstaiaamuna 15.7. Huuhkajien laitahyökkääjä Pyry Soiri ei päässyt paikalle työkiireiden takia, mutta videotervehdyksessään hän nostaa esiin yhteistyön merkityksen työssä kestävän kehityksen eteen.

Keskustelussa pureudutaan erityisesti kierrätykseen jalkapallossa, tyttöjen osallistumiseen urheiluun sekä urheilijoiden vaikutusvaltaan somen valtakaudella.

Etenkin median ja sosiaalisen median merkitys herättää keskustelijoissa paljon ajatuksia.

Presidentti Halonen nostaa esimerkiksi median vaikutusvallasta tyttöjen ja naisten urheilun tietoisen näkyvyyden mediassa, millä on hänen mukaansa ollut valtavasti vaikutusta sen suosioon ja kehitykseen.

LiiKen puheenjohtaja Ville Kaunisto huomauttaa julkisuuden ja näkyvyyden tuomasta vaikuttamisvallasta myös yksittäisille urheilijoille.

Keskustelijat ovat yhtä mieltä siitä, että huippupelaajien vaikutusvaltaan liittyy paljon vastuuta, mutta myös mahdollisuuksia. Urheilijat ovat julkisuuden henkilöitä, ja heidän esimerkillään tai somevaikuttamisellaan on keskustelijoiden mielestä paljon merkitystä.

Urheilijoiden ottamista tosissaan myös vaikuttajan roolissa pidetään hyvänä kehityksenä.

Huuhkajien valmentaja Markku Kanerva korostaa, ettei jalkapalloyhteisö tai mikään muukaan taho voi sivuuttaa vastuutaan kestävän kehityksen osalta. Hän näkee erityisesti kierrätykseen panostamisen konkreettisena kestävän kehityksen tekona jalkapalloyhteisön sisällä.

Presidentti Halonen nostaa esiin, että myös varusteiden ja stadioneiden valmistamiseen liittyvän työn tulisi alusta lähtien tuottaa eettisesti ja kestävästi.

Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson kertoo, että Suomi on yhdessä muiden Pohjoismaiden kanssa hakemassa yhteistä kisaisännyyttä naisten MM-kisoihin, kärkenä nimenomaan kestävän kehityksen huomioiminen kisojen järjestämisessä.

 

SuomiAreenan lavalla oli tiivis tunnelma

 

 

 

 

 

 

Kuva ja teksti: Hertta Huovila