Hyppää sisältöön
Uutiset
LiiKe tapasi Huuhkajat kestävän futiksen merkeissä ennen Romania -ottelua
22.9.2022
Uutisarkisto
Näytä lisää...

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe sekä RAP-artisti MC Koo, eli Kalle Havumäki, tapasivat Romania -otteluun valmistautumassa olevan Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen eli Huuhkajat Helsingin Kalastajatorpalla keskiviikkoillalla 21.syyskuuta.

 

LiiKen toiminnanjohtaja Ari Koivu esitteli futaajille ja taustajoukoille LiiKen toimintaa, käynnissä olevia hankkeita ja niiden tuloksia sekä mm. kehitysvammaisten liikuntaan ja koulutukseen tähtäävät ”Projekti Matwaaran”, johon juuri nyt kerätään rahaa. Varoilla kunnostetaan vanha liikunta- ja koulutuskeskus Tansanian Mtwarassa ja sinne tulee mm. erilaisia liikuntakenttiä sekä puitteet järjestää esimerkiksi puutarha- ja ravintolakoulutusta alueen kehitysvammaisille nuorille. Heillä ei muutoin ei ole mahdollisuutta kouluttautua tai työllistyä.

 

Tunnelma Kalastajatorpalla oli lämmin ja välitön. Räppäri MC Koo esitti Huuhkajille yhden tunnetuimmista kappaleistaan ”Kolamies”, josta Huuhkajat suorastaan villiintyivät. Esityksen jälkeen Huuhkajat pääsivät pienryhmissä kyhäämään ”tansanialaisia”, sanomalehdestä ja muovipusseista valmistettuja jalkapalloja eli Tansania-Skedejä. Mallikappaleina toimivat Helsinki Cupiin 2023 tulevan, tansanialaisen tyttöjen jalkapallojoukkue FC Vito Malaikan kesäkuussa -22 valmistuneet ”Skedet”.

 

Huuhkajien käsityönä tehdyt jalkapallot arvioitiin tiukan raadin edessä, johon kuului mm. entinen huippufutaaja Mika Nurmela. Arvioitavia ominaisuuksia olivat mm. pallon toiminnallisuus, koko sekä valmistuksessa käytettyjen materiaalien eettisyys. Lisäpisteitä sai myös vaikuttavista tyylinäytteistä.

 

Kiitos Huuhkajat ja päävalmentaja Markku ”Rive” Kanerva hienosta ja erilaisesta jalkapalloillasta! Kiitos myös kestävän kehityksen ja tasa-arvotyön tukemisesta LiiKen kanssa.

 

Kannustetaan yhdessä Huuhkajat voittoon!

 

Teksti ja kuvat: Ari Koivu ja Maarit Ekholm

MC Koo haastattelee maalitykki -Pukkia Kivimedian radio-ohjelmaan
Artisti ja artistin kaveri!
Liikestä ja Kallesta tuli vielä vahvemmat-Hradecky -fanit
Huuhkajaryhmät valmistivat sanomalehdestä ja muovipussista “tansaniafutiksen”
Ryhmähenkeä luomassa pallonvalmistuksen lomassa
Lopuksi valmistuneet pallot esiteltiin raadille.
Raati pisteytti pallot ja Rive merkitsi tulokset ylös
Valmiit “Tansaniaskädät”. Voittanut ryhmä sai palkinnoksi Tansanian maajoukkuepaidan.
MC Koo eli Kalle Havumäki sai myöhästyneen 30v -lahjan, Huuhkajapaidan
Temput on monet, sanoi…

IMG_9629

 

 

Lisätietoja LiiKen toiminnasta: www.liike.fi

Lahjoituskanava: www.liike.fi/lahjoita