Hyppää sisältöön
Uutiset
LiiKe mukana SuomiAreenassa heinäkuussa 2021
24.5.2021
Uutisarkisto
Näytä lisää...

LiiKe mukana SuomiAreenan keskustelutapahtumassa heinäkuussa

Covid-19-epidemia on jo vuonna 2020 siirtänyt MTV-3:n ja Porin kaupungin järjestämän Suomen suurimman yhteiskunnallisen keskustelutapahtuman eli SuomiAreenan ja kuluvana vuonnakaan ei olla Porissa kuin muutamalla lavalla. SuomiAreenaa järjestetään nyt mm. Allas Sea Poolilla Helsingissä, jossa näemme ja kuulemme myös Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKen kolmen vartin keskustelutilaisuuden.

LiiKe on valinnut futiksen EM-kisojen jälkilöylyissä keskusteluaiheeksi tämän niin ihannoidun nahkakuulan, otsikkona ”Jalkapallo tukee Kestävää Kehitystä – vai tukeeko? Panelisteiksi ovat lupautuneet A-maajoukkueen valmentaja Markku ”Rive” Kanerva, maajoukkuepelaaja Pyry Soiri, Suomen Palloliiton varapuheenjohtaja Katri Mattsson, LiiKen puheenjohtaja, ex-ammattikoripalloilija Ville Kaunisto sekä Presidentti Tarja Halonen. Tilaisuuden juontaa jalkapallossa B-junnujen Suomenmestaruuden voittanut toimittaja Janne Hopsu.

Kestävän kehityksen tavoitteista kaikki 17 ovat tärkeitä mutta nyt keskitytään erityisesti tasa-arvoon, koulutukseen ja ympäristöön. Kunnianarvoisat vieraat esittävät mielipiteitään mm. miten jalkapallon avulla voidaan luoda lisää tasa-arvoa niin sukupuolen, uskonnollisen vakaumuksen, vammaisuuden tai ihon värin taustoista huolimatta. Onko jalkapallo koulutusta lisäävä vai vähentävä tekijä, entä missä nyrkkipajassa ne jalkapallot ja pelipaidat ommellaan ja kenen vedellä se puuvilla kastellaan? Onko esimerkiksi maajoukkueemme tietoinen, millaisissa oloissa sinivalkoiset peliverkkarit ommellaan?

Näistä ja monista muista asioista koostuu kolmen vartin paneelikeskustelu Allas Seapoolilla torstaiaamuna 15.7.2021 kello 10:00-10:45. Tapahtuma myös striimataan, totta kai! Stay tuned!