Skip to content
Join as member
Skip the membership form

Liity nyt aktiiviseen joukkoomme!

LiiKe ry:n jäsenenä tuet kehittyvien maiden lasten mahdollisuuksia osallistua ohjattuun liikuntaan, saada laadukasta opetusta ja kouluttautua hyvään ja terveelliseen elämään.

LiiKen jäsenenä saat mielenkiintoisen ja informatiivisen uutiskirjeen sähköpostiisi useita kertoja vuodessa, olet näköalapaikalla liikunnan ja kehityksen kiehtovassa maailmassa sekä ajankohtaisissa tapahtumissa.

LiiKen jäsenmaksu on 20€ vuodessa ja LiiKe lähettää siitä sinulle laskun. Laskun saatuasi voit asioida verkkopankissasi ja tehdä e-laskusopimuksen pankkisi ohjeiden mukaisesti LiiKen kanssa. E-laskuosoitetta hakiessasi käytä hakusanaa: Liikunnan kehitysyhteistyö.

Tutkimuksien mukaan yksi kehittyvien maiden suurimmista haasteista on pula pätevistä opettajista. Yhä suurempi joukko lapsia pääsee vuosittain aloittamaan koulutiensä, mutta haasteena on liian suuret luokkakoot, epäpätevät opettajat ja resurssien puute niin opiskeluvälineistä kuin luokkatiloistakin. Koulun keskeyttämisen riskit ovat suuret, jos koulussa ei opi opetuksen heikon tason takia. Vanhemmat tarvitsevat lapsiaan myös apuna pelloilla ja kotitöissä, jolloin riski koulun lopettamiseen kasvaa entisestään.

Yhden jäsenmaksun suuruisella summalla voimme esimerkiksi kouluttaa peruskoulun opettajan ohjaamaan liikuntaa ja sisällyttämään sitä osaksi opetusta. Tutkimusten mukaan liikunta lisää lapsien koulunkäynti-innokkuutta ja parantaa oppimistuloksia. Tämä vahvistaa lasten koulutustasoa ja parantaa heidän mahdollisuuksiaan jatkokoulutukseen ja työpaikan saamiseen.