LiiKe, Stadium ja Asics yhdessä hyvällä asialla

 

LiiKe järjesti lenkkareiden keräyskampanjan yhdessä Stadiumin ja Asicsin kanssa ajalla 8.4.-3.5.2015. Hyväntekeväisyyskampanjan aikana kerätyt lenkkarit vietiin Tansaniaan ja jaettiin liikunnanopettajan koulutusta tekeville oppilaille, Tansanian yleisurheiluliitolle ja sadoille ala- ja yläkoulujen oppilaille.

Lenkkarit tulevat Tansaniassa suureen tarpeeseen. Siellä elää valtavasti ihmisiä, joilla ei ole kenkiä lainkaan. Kenkien puute saattaa olla este koulussa tai työssä käymiselle. Kengät suojaavat jalkaa loukkaantumisilta, monilta taudeilta ja virheasennoilta. Kenkien puute voi vaarantaa jalkojen ja siten koko kehon terveyden. LiiKe varmistaa ennen lenkkareiden lähetystä niiden olevan hyväkuntoisia.

Liikkumisen mahdollisuuksilla voidaan myös pyrkiä luomaan laajempia yhteiskunnallisia hyötyjä tansanialaisyhteisöihin. Liikunnan avulla muun muassa opitaan elämäntaitoja, taataan tyttöjen osallistuminen yhteisöön ja motivoidaan koulunkäyntiin. Liikunnan kehitysyhteistyön toiminnassaan LiiKe myös painottaa tasa-arvoista toimintaa pyrkimällä takaamaan kaikille yhtäläiset mahdollisuudet liikuntaan.

reactivate-v3-1024x600