LiiKe mukana Naisten Kympissä

Naisten Kymppi juhli 30-vuotista taivaltaan 26.5.2013 Helsingissä Olympiastadionin ja Mäntymäen kentän alueella, minne oli pystytetty myös LiiKen värikäs varikkoteltta. Teltta safarituoleineen houkutteli vierailijoita tutustumaan Liikunnan kehitysyhteistyöhön Tansaniassa. Myös liikuntavälinelahjoituksia tiputeltiin päivän aikana mukava määrä LiiKen järjestämään käytettyjen liikuntavarusteiden kierrätyspisteeseen, josta nappikset, salibandymailat, jumppavermeet ja lenkkarit matkaavat pian laivakontissa tansanialaisten kuntoilijoiden käyttöön, sillä Tansanian pikkukylissä urheilukaupat ovat harvassa. LiiKen hanketoimistojen yhteydessä Mtwarassa, Lindissä ja Singidassa löytyy hyvin varustellut Sports Development Aidin sporttikaupat, joiden tuotoilla SDA ja LiiKe rahoittavat toimintaansa. Kaupoissa myydään osa varustelahjoituksina Suomesta tulleista urheiluvaatteista ja -välineistä, osa varusteista lahjoitetaan edelleen suoraan Tansanian kouluille LiiKen hankekohteissa.

LiiKen kymmenhenkinen Afrimamat-joukkue juoksi Naisten Kympin aikaan 1,15h perinteisissä tansanialaisissa varusteissa. Hieno päivä kaiken kaikkiaan Tansanian tyttöjen ja naisten liikuntakulttuurin voimaannuttamiseksi.

Toiselle tarpeeton on toiselle aarre

Naisten Kymppi on tukenut LiiKen toimintaa lahjoittamalla suuren määrän tapahtumista ylimääräiseksi jääneitä juoksupaitoja Tansaniaan. Hyväkuntoiset paidat saatiin kierrätykseen ja hyötykäyttöön tansanialaisten tyttöjen ja naisten liikunnan lisäämiseksi. LiiKe kiittää Naisten Kymppiä onnistuneesta yhteistyöstä ja merkittävästä lahjoituksesta!