LiiKe ja Nokia kehittämässä liikunnan opetusta mobiiliaplikaation avulla

 

LiiKe ja Nokia ovat yhdistäneet voimansa paremman liikuntakoulutuksen puolesta Tansaniassa. Unescon kehittämä ja Nokian tukema yhteistyöhanke EFA eli Education for All on mobiilipohjaiseen opetukseen keskittyvä kampanja, jossa LiiKen osa on tuottaa liikunnanopetusvideoita opettajien kännyköihin.

LiiKen toteuttamassa liikunnanopetuksen kehityshankkeessa Tansanian opettajankoulutuslaitoksissa on tarvetta erityisesti liikunnanopetusvideoiden käyttöön.

“Nettiyhteyksien tai sähkön puuttuessa on opettajien helpompi turvautua lyhyisiin opetusvideoihin kännyköidensä kautta” kertoo LiiKen toiminnanjohtaja Ari Koivu.

“Videoiden kautta voidaan opettaa esimerkiksi kuinka lentopallossa pallo passataan oikein ja opettajat voivat katsoa videon kymmeniä kertoja ennen oppituntia” Koivu jatkaa.

LiiKen tavoitteena on kattaa videoilla kaikki tärkeimmät pallopelit, yleisurheilu sekä vammaisliikunnan opetus. Tansanian opetusministeriö on innokkaasti mukana toteuttamassa hanketta. Opetusviranomaisten mielestä on erittäin tärkeää saada kunnollista ja helposti käytettävissä olevaa opetusmateriaalia tansanialaisiin kouluihin. Hanke aloitetaan 12 tansanialaisessa opettajankoulutuslaitoksessa syyslukukaudella 2012.

“Nokialle tämä on tärkeä päänavaus liikunnan koulutukseen” toteaa Nokian yhteiskuntavastuupäällikkö Greg Elphinston. ”

”LiiKe esitti hienon ja toteuttamiskelpoisen suunnitelman jonka budjetti oli erittäin realistinen. On kiva tukea pientä kansalaisjärjestöä jonka toiminta on näin elinvoimaista”, Elphinston jatkaa.

Videot tullaan aluksi tekemään englannin- ja suahilinkielisinä, mutta myöhemmin kielivalikkoa voidaan laajentaa huomattavasti, jotta kaikkien maiden ja erityisesti kehitysmaiden liikunnanopetuksen tasoa voidaan nostaa.