FC Vito Malaika Ruangwa Stadi Cupissa

Tänä vuonna Stadi Cupiin saapuu vieraita Itä-Afrikasta asti, kun FC Vito Malaika -joukkue Tansaniasta osallistuu 12-vuotiaiden tyttöjen sarjaan. Vierailun tavoitteena on paitsi pelata jalkapalloa, niin myös tukea suomalaisten ja tansanialaisten osallistujien välistä tutustumista ja kulttuurienvälistä oppimista liikunnan avulla.

Joukkueessa pelaa 12 tyttöä, jotka ovat aloittaneet jalkapalloharrastuksensa Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe ry:n ja sen paikallisen kumppanijärjestön, Sports Development Aid Tanzanian, kehitysyhteistyöhankkeessa. Pelaajat ovat kotoisin Kaakkois-Tansaniasta, Lindin läänistä, missä tyttöjen mahdollisuudet harrastaa liikuntaa ovat rajalliset. FC Vito -joukkueet näyttävät vahvaa esimerkkiä siitä, että myös tytöille kuuluu oikeus pelata.

20140123_161317

Tänä vuonna Puistolan Urheilijoiden kasvatti Iiris Kolunsarka oli mukana valmentamassa tyttöjä Ruangwan maaseutukaupungissa tammi-maaliskuussa.

”Joukkueen tytöt ovat taitavia ja intohimoisia futaajia, jotka haluavat oppia uutta joka päivä. Jalkapallo tuo paljon iloa heidän arkeensa. Kävimme tyttöjen kanssa läpi varsinkin sääntöjä ja puolustuspelin perusteita, sillä he eivät ole koskaan ennen pelanneet virallisessa sarjassa”, Iiris kertoo.

FC Vito -joukkue viettää Suomessa kesäkuun kaksi ensimmäistä viikkoa ja tutustuu suomalaisiin, samanikäisiin tyttöihin pääkaupunkiseudulla muun muassa FC Kontun ja HPS:n vieraina. Pelaajat pääsevät myös vierailemaan Satakunnassa, kun Euran Pallon 02-tytöt emännöivät FC Vitoa kokonaisen viikonlopun 6.-8.6. Luvassa on paljon yhteistä tekemistä niin pelaamisen, retkeilyn, musiikin kuin saunomisenkin saralla.