FC Vito Kilwa

 

Kesällä 2015 Tansaniasta saapuu jälleen 11 poikaa pelaamaan kesäkuussa järjestettävään Hesa Cupiin. Tänä vuonna joukkue koostuu Kilwa Masokon kaupungissa asuvista 11-vuotiaista pojista. Pojat treenaavat jo kovaa, ja hyvä niin, sillä FC Viton pojat on nyt ilmoitettu pelaajaksi turnaukseen!

LiiKe on vuodesta 2000 asti tukenut tansanialaisten tyttöjen ja poikien treenaamista ja osallistumista Helsingissä pelattavaan futisturnaukseen. Jalkapallolla pelaajia kannustetaan koulunkäyntiin – joukkueessa pelaaminen edellyttää myös aktiivista koulunkäyntiä. LiiKe ja yhteistyökumppanimme Sports Development Aid (SDA) on mahdollistanut aktiivista jalkapalloharrastusta antamalla myös materiaalista tukea pelaajille.

Aikaisempina vuosina FC Viton joukkue on tullut muun muassa Lindin ja Mtwaran läänistä Tansaniasta. Joukkue koostuu vuorollaan tytöistä ja pojista. Turnaukseen osallistuminen on hieno tapa edistää kulttuurien välistä kohtaamista.

Vito on swahilia ja tarkoittaa jalokiviä – yhteistyöllä ja kovalla treenillä näistä pojista vielä silottuu varsinaisia jalokiviä ensi kesän turnaukseen!