LiiKen uusi puheenjohtaja on kansanedustaja Ville Kaunisto

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe on valinnut uudeksi puheenjohtajakseen vuodelle 2020 kansanedustaja Ville Kauniston. LiiKen toiminnanjohtaja Ari Koivu on valintaan erittäin tyytyväinen. “Ville tuo meille hyviä yhteiskuntasuhteita. Entisenä ammattikoripalloilijana hän osaa tuoda liikunnasta myös kansainvälisiä elementtejä LiiKelle”, Ari mainitsee. Annetaan Villen kertoa hieman lisää itsestään:

Olen 37-vuotias onnellinen aviomies ja yhden lapsen isä, entinen maajoukkuekoripalloilija ja nykyinen poliitikko. Urheilu on vienyt minua vuosien ajan ympäri maailman ja opettanut minulle, että yhteisen kielen, mielipiteen tai taustan puuttuessa urheilu on ja pysyy ihmisiä yhdistävänä voimana. Liikunnan avulla pystymme nostamaan monia nuoria niin Afrikassa kuin Suomessa takaisin koulunpenkille, kaveriporukoihin tai vain muuten parempaan elämään.

Ammattiurheilijan elämään kuuluu vahvasti yhteiskunnallinen vaikuttaminen, niin lasten, ikäihmisten kuin vaikkapa yritysten kanssa tehtävä yhteistyö. Urheilu siis toimii yhteiskunnan liimana myös kentän ulkopuolella. Maailma on monessa mielessä ajautunut tilanteeseen, jossa erottuakseen mielipiteet pitävät olla yksiulotteisia ja kovaa huudettuja. Tämä ei kuitenkaan saa olla totuus. Meistä jokainen rakentaa omalla esimerkillään ja toiminnallaan parempaa huomista ja tulevaisuutta. Välillä askeleet ovat juoksua eteenpäin ja välillä ne ovat tuskastuttavan hitaita. Tärkeintä on määrittää suunta ja löytää oikeat ihmiset samaan joukkueeseen.

LiiKe ry:n puheenjohtaja haluan antaa jokaiselle vapauden toimia sovittujen raamien sisällä. Haluan auttaa meitä jokaista tekemään oman osansa omalla erityistaidoilla varustettuna. Yhdessä olemme vain paljon enemmän.

LiiKe ja koko liikunnan ja kehityksen foorumi toivottavat Villen tervetulleeksi tähän kiehtovaan ja kosmopoliittiseen maailmaan!

LiiKen puheenjohtaja Ville Kaunisto