FC Vito Singida VS. Friends of Vito

Liikunnan Kehitysyhteistyö LiiKe, Punainen Kortti Rasismille ja Helsinki Cup järjestävät tiistaina 9.7. Käpylän urheilupuistossa futismatsin, jossa FC Vito Singidan 10-vuotiaat talentit kohtaavat hyväntekeväisyysjoukkueen, jossa mukana ovat ainakin:

AC Milan-tähti Nora Heroum, artistit PastoriPike, Gracias, Jeremie & Isaac Sene, Susijengin Shawn Huff ja Sasu Salin, mm. Salatuista elämistä tuttu Mikko Parikka, ex-futaajat Nosh A Lody, Ilari Äijälä ja Rami ”Räde” Rantanen, OrsaSport-kouluttaja ja moninkertainen Suomen mestari Dali Meller, korisammattilainen Anissa Pounds, median monitaituri & Tampereen positiivisin Jama Jama, politiikan kentältä ryminällä paikkansa ottaneet Copa Diop ja Liban Sheikh sekä Freestyle Finlandin taitavat freestylefutaajat Minna Marlo, Emmi Björn, Lubna Omar sekä Pekko ”PeGe” Piirto.

Nimilista täydentyy alkukesän aikana, joten kannattaa seurata LiiKen ja FC Viton somekanavia. Muutama iso kala on nimittäin vielä toivottavasti tarttumassa koukkuun… 😉

 

Mitä 9.heinäkuuta tapahtuu?

Iltapäivän ohjelma alkaa ennen itse ottelua jo klo 15 Käpylän urheilupuistossa sijaitsevalla Helsinki Cupin Love The Ball Center-lavalla, kun lavalle nousee minkä tahansa festarikokoonpanon varjoonsa jättävä nelikko: PastoriPike, Gracias, Jeremie & Isaac Sene! Biisien välissä lavalla haastatellaan molempien joukkueiden pelaajia.

Kickoff 16:00! Pienellä kentällä pelattava ottelu pyörähtää käyntiin Käpylän urheilupuistossa. Ottelun ensimmäinen puoliaika pelataan tavallisella koon 4 jalkapallolla.

Freestyle Finland väliaikashow!

Toinen puoliaika pelataan ”tansanialaisella futiksella”. Tämä kierrätysinnovaatio on tehty sanomalehdistä, muoviroskista yms. ja kangasnarulla kasattu palloksi (ks. kuva alla).

Ottelun viimeiset vihellykset kajahtaa ilmoille n. 16:55

Hetken hengähtämisen jälkeen osa Friends of Vito-joukkueen pelaajista siirtyy Love The Ball Centeriin fanikuvia ja nimmareita varten!

Ottelun oikeudenjakajina toimivat FIFA-erotuomari Ifeoma Kulmala sekä vuoden 2018 Veikkausliigatuomariksikin valittu Mohammad Al-Emara!

Pelaajajulkistuksia ja lisätietoja luvassa tapahtuman facebook-sivulla!

 

 

Mihin keräämme varoja?

Hyväntekeväisyyskohteemme on Football and Life Skills-projekti kauniissa Singidan läänissä Keski-Tansaniassa. Tapahtumasta kerätyillä varoilla tuemme tyttöjen jalkapallon harrastamisen mahdollisuuksia ja olosuhteita.

Kun tämän vuoden poikajoukkue on kasattu Singidan keskustasta, tulee vuoden 2020 Helsinki Cupiin osallistuva tyttöjoukkue vuorostaan Singidan rural-alueelta. Pienissä kylissä maaseudulla harrastusmahdollisuudet ja -olosuhteet todella haastavat. Tähän haluamme tehdä pysyvän muutoksen!

Haluamme auttaa mm. ensi vuonna Suomeen saapuvan Vito-joukkueen jäseniä tukemalla maaseudulla tyttöjen harrastamista ja kertomalla lasten oikeuksista sekä liikunnan eduista. Tämän teemme mm. järjestämällä turnauksia ja terveyskasvatusta sekä keskustelemalla muista elämäntaidoista harjoitus- & ottelutapahtumien yhteydessä.

Tansaniassa valitettavan monen nuoren tytön arki koostuu pitkälti opiskelusta ja kotitöistä. Haluamme keskustella kyläyhteisöjen ja perheiden kanssa ja näyttää, miten tyttöjen kouluttautuminen auttaa perheitä pois köyhyydestä ja millä tavoin liikunta voi olla tätä tukemassa.

 

Miten Sinä voit tukea Football and Life Skills-hanketta?

Saapumalla tapahtumaan kannustamaan FC Vitoa ja tansanialaistaitureiden suomalaisista ystävistä koottua nimekästä joukkuetta! Helsinki Cup on singidalaisille pojille täysin ainutlaatuinen kokemus ja matka. Nuorukaiset eivät juurikaan ole käyneet kotikaupunkinsa ulkopuolella, joten matka Eurooppaan ja osallistuminen yhteen maailman suurimmista junioriturnauksista on pelaajille todellinen ”Once in a lifetime” elämys! Tule osoittamaan tukesi kentän laidalle, juhlimaan voittoja yhdessä ja kannustamaan tappioiden hetkillä kundeja eteenpäin.

Tarvitsemme myös taloudellista tukea kyetäksemme auttamaan Singidan maaseudun lapsia ja perheitä. Pienistäkin lahjoituksista on suuri apu tukiessamme köyhän läänin kehitystä ja tyttöjen itsenäistä kasvua Keski-Tansaniassa. Voit osallistua tähän työhön mm. tekstiviestilahjoituksella, josta lisätietoa on luvassa myöhemmin kesällä ja tapahtuman yhteydessä.

Huuto.net sivustolle ilmestyy Hesa Cup-viikon alussa myyntiin suuri määrä mm. maajoukkueurheilijoiden käyttämiä match-worn pelipaitoja!

Muutamia mainitakseni: Jere Urosen Europa League-paita, Huuhkajakippari Tim Sparvin maajoukkuepaita, Chievo Veronan Perparim Hetemaj’n nappikset sekä pelaajien käyttämiä pelipaitoja mm. Rasmus SchülleriltäJoni KaukoltaSauli Väisäseltä sekä Helmareiden Nora Heroumilta, Serie A-mestari Tuija HyyryseltäKata Naumaselta ja Juliette Kempiltä. Myös Susijengin Shawn HuffSasu SalinJamar Wilson ja Petteri Koponen ovat lahjoittaneet hyväntekeväisyyshuutokauppaamme match-worn pelipaitansa!

Huutokaupan käynnistymisestäkin saat ensimmäisenä tiedon LiiKen somekanavista!

LiiKe facebook

LiiKe instagram

FC Vito facebook

LiiKe twitter

NÄHDÄÄN HELSINKI CUPISSA!

 

Kirjoittanut: Topi Huisman, LiiKen vapaaehtoinen ja FC Vito Singidan uskollinen kannattaja